manslu trek 2012
trekking in nepal manaslu
Teamet fr Manisten
header

28 April; Kathmandu – Lukla – Phakding

Ja, det blev plan B. För osäkert att chansa på fungerande flygplan på måndag så Wongchu på Peak Promotion fixade fram ett specialchartrat plan för bara oss. Utan extra kostnad naturligtvis Gång efter gång får jag bekräftat att Peak Promotion utan tvekan är den bästa samarbetspartnern man kan ha i Nepal.

Klockan ringde 04.00. Eller rättare sagt den ringde inte, jag hade glömt ställa den. Lite tur då att jag av någon outgrundlig anledning vaknade av mig själv 04.01.

Det var ett ganska trött gäng som hämtades upp 04.45 för transport till flygplatsen. Efter lite väntan packade vi in oss i det lilla planet. Flygresan till och inte minst landningen i Lukla brukar vara äventyrlig. Nu blev det ännu mer spännande eftersom det verkligen är att flyga på ”riktigt” när man flyger så små plan. Det hoppar och studsar och känns emellanåt som en berg- och dalbana. Riktigt kul!

Som vanligt är det en härlig och mäktig känsla att stiga av planet i Lukla. Du möts av ett storslaget sceneri med de gigantiska bergen runtomkring. Den tunna, klara, luften är också högst påtaglig. De flesta brukar komma ihåg den där första känslan i Lukla.

Efter lite frukost i Lukla påbörjade vi vandringen till byn Phakding. Första dagen är lätt, Det går mestadels nedför, vilket är bra. Dels får kroppen börja vänja sig vid den tunna luften utan att anstränga sig för mycket. Dels är det bra att i lugn takt få komma in i den vandringsrytm som kommer vara vårt liv de närmaste 11 dagarna.

Vädret är fantastiskt. Sol och ingen vind. Det blir riktigt varmt och är säkert 20-25 grader i solen. Härligt att få känna sommarvärme efter en lång svensk vinter.

I Phakding checkade vi in på en för mig ny lodge. När vi kom in i våra rum förstod jag varför Peak Promotion bytt från den lodge vi brukar bo på. Toalett på rummet. Vilken lyx! Det börjar n ä s t a n bli lite för bra och bekvämt. Men det är oerhört skönt med lite lyx. Det kommer bli tuffare framöver.

Alla mår bra och stämningen är på topp även om vi är rätt trötta efter två dygn med väldigt lite sömn. Det är verkligen ett superbra gäng som ska kampera ihop i nästan tre veckor.

Everest fr flyget
Teamet i Lukla
Lunch på Tashi Taki
 
ft
 
trekking in nepal
 
Manaslu Trekking
trekking in nepal
trekking in nepal
trekking in nepal trekking in nepal
trekking in nepal
trekking in nepal
tibet tour
bhutan tour
Fixed Departure date
Peak Promotion team
trekking in nepal

 

Next
Next
peak
trekking in nepal