Nepali team
 
Elisabeth Logander
Annika Ringstedt
Cecilia Svensson
Sofia Björin
Pia Klevefeldt
Eva Nilsson
Mingma Yangi Sherpa, huvudguide.
Mingma deltog år 2000 i en Mount Everest Expedition med enbart nepalesiska kvinnor. De nådde då till Camp 3. När Mingma inte leder vandringsresor eller expeditioner, driver hon en lodge i Dingboche på
4,530 m.ö.h.
 
Pemba Sherpa, assistant guide.
Pemba har varit på toppen av Mount Everest två gånger, och är assisterande guide på resan.
  u

Storslagna upplevelser, utmaningar och minnen för livet. Sex tjejer som aldrig tidigare träffats, i olika åldrar och med skilda yrken och intressen men med det gemensamma att vi alla har samma mål under mars månad 2010 – att tillsammans vandra till Everest Base Camp och tillbaka. Den elfte mars åker vi och tre veckor senare landar vi åter på svensk mark. Resan är ett samarbete mellan friluftssajten utsidan.se och researrangören Äventyrsresor tillsammans med den lokala organisatören Peak Promotion i Nepal. Följ med oss!

Och det här är vi:
Elisabeth Logander, 59 år boende i Linköping. Är sjuksköterska men jobbar som forskningskoordinator i kliniska studier rörande hjärtinfarktområdet. Arbetar mycket men prioriterar också att träna mycket – mestadels spinning och gympa på Friskis och Svettis. Jag tycker om utmaningar och att testa vad kroppen klarar av. Hösten 2008 åkte jag med Äventyrsresor till Tanzania och var en av dem som nådde toppen på Kilimanjaro 5895 möh. Det var en fantastisk upplevelse att vara i Afrika och jag tror inte att Nepal blir en besvikelse. Att få vandra till världens högsta berg blir en upplevelse för livet.

Annika Ringstedt, 43 år från Bromma, Stockholm. Jobbar som frilansskribent, tycker mycket om att läsa och ägnar större delen av min fritid åt man, tre söner och klättring. Trivs även bra i kajaken, löparskorna, skidspåret och svampskogen. Hyser en särskilt stark passion för mycket höga eller farliga bergsbestigningar. Men från soffan. Att vandra till Everest Base Camp känns stort, det är att få beträda historisk mark.

Pia Klevfeldt, 38 år och bor i Eskilstuna där jag arbetar som handläggare på en advokatbyrå. Mina intressen är kost och näringslära, träning, min familj och resor. Jag ser med spänning fram emot denna resa som för mig är både en fysisk och mental utmaning men också möten med en ny främmande kultur, människor och fantastiska vyer. Givetvis ser jag också fram emot att lära känna tjejerna som jag ska uppleva denna resa med!

Cecilia Svensson, är 30 år bor på Kungsholmen, Stockholm. Jobbar som lokförare och arbetsledare på Roslagsbanan och ägnar fritiden åt att läsa, utöva Kundaliniyoga och en del löpning – har bland annat sprungit Stockholm Marathon. Den här resan blir den första av det här slaget och det känns mycket spännande!

Sofia Björin, är 23 år och stockholmare som numera bor i Norrköping med min sambo. Mina största intressen är hundar, friluftsliv och resor. Har vandrat i svenska fjällen flera gånger, men att göra samma sak i Nepal känns som något väldigt speciellt. En resa jag verkligen ser fram emot!

Eva Nilsson, ar 52 ar, bibliotikarie och Lulebo. Pa fritiden tranar jag garna pa gym,helst grupptraning, annars vistas jag garna i naturen. Jag alskar att vandra och det har ar tredje vandringsturen i Himalaya for mig, men den forsta till Everest Base Camp.

 
Testimonials

Picture Gallery

30 March, 2010- Departure from Kathmandu

29 March, 2010- Avslutningsvis Fortsattning pa bloggen

28 March, 2010-Lukla-Kathmandu

27 March, 2010- WHAT GOES UP MUST COME DOWN

26 March, 2010-Tengbohe

25 March, 2010-Above-the-Tengbohe

24 March, 2010- sand, rhododendron och vackra vyer

23 March, 2010- Fran Kalapathar 5550 meter over havet till Pheriche 4242 meter over havet

22 March, 2010-BASECAMP BABES

21 March, 2010-POTATIS PA HOG HOJD OCH TUNGA HUVUDEN

20 March, 2010-BERGTAGNA OVANFOR  DINGBOCHE

19 March, 2010-Dingboche

18 March, 2010-UPP OCH NER –fran  Khumjung till Tengboche

17 March, 2010-Khumjung 3800 m o h

16 March, 2010-EVEREST I.R.L

15 March, 2010-Namche Bazaar

14 March, 2010- FRITT FALL I LUKLA

13 March, 2010- Hiking - Nagarjun Hill and Sightseeing

12 March, 2010- Arival in Kathmandu
 
Peak Promotion Aventyrsresor
Utsidan

110
001
spacebar
11
RSS Feed
 

Get the latest updates via email:

 


Click Here© Copyright 2010 Peak Promotion Pvt. Ltd. All Rights Reserved.
We are a Registered with Goverment of Nepal and The Active Member of
Nepal Tourism Board
Nepal Association of Tour and Travel Agents
Trekking Agencies' Association of Nepal
Everest Summiteers Association
Nepal Mountaineering Association